I Danmark er der tilskud at hente for dem, der ønsker at gøre deres hjem eller virksomhed mere energieffektiv.

Tilskudsordningen til energiforbedringer kan have rigtig meget at sige for alle, der ønsker at gøre deres ejendom mere energieffektiv og bæredygtig. I denne tekst ser vi nærmere på, hvad disse tilskud indebærer, og hvordan de kan gavne dig.

En stigende interesse for energiforbedringer

Energiforbedringer er blevet et centralt emne i samtalen om bæredygtigt boligbyggeri. Disse forbedringer omfatter en række tiltag, der sigter mod at reducere energiforbruget i hjemmet og øge dets energieffektivitet. Det kan indebære alt fra bedre isolering af loft, vægge og gulve til udskiftning af ældre vinduer med mere energieffektive modeller. Samtidig omfatter energiforbedringer også installationen af visse energikilder, der kan producere ren og grøn energi.

I takt med at fokus på bæredygtighed vokser, ser vi flere og flere danskere træffe beslutninger om at energirenovere deres hjem. Det kan være motiveret af ønsket om at reducere deres miljømæssige fodaftryk, spare på energiomkostningerne eller blot forbedre komforten i deres bolig.

Uanset motivationen er energiforbedringer blevet en populær løsning, da de ikke kun gavner miljøet, men også hjælper med at sænke energiregningen og forbedre indeklimaet.

Disse områder er indbefattet af energi­renoveringstilskud

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Energistyrelsens tilskud til energiforbedringer er en fordelagtig måde at lette finansieringen af energibesparende projekter på.

Tilskuddet er tilgængeligt for forskellige grupper, herunder privatpersoner, andelsboligforeninger og virksomheder og omfatter en bred vifte af tiltag – herunder konvertering til energieffektive løsninger som varmepumper samt forbedringer af bygningens klimaskærm, såsom udskiftning af vinduer og efterisolering af tag. 

Desværre er det ikke lige så let at spotte tilskud til solceller. Og grunden hertil er ganske simpelt, at der ikke ydes tilskud til disse fra staten. Hvis du alligevel synes at kunne huske, at der har været en form for økonomisk håndsrækning i forbindelse med investering i solceller, har du også fat i noget af det rigtige. Du har tidligere kunne få håndværkerfradrag for installation af solceller, men det blev afskaffet i foråret 2022. 

Dog er det værd at bemærke, at håndværkerfradraget er en separat ordning fra Energistyrelsens energitilskud.

Hvorfor solceller?

AKS
Asger Kappel Skau
Civilingeniør i Bæredygtig Energi

Sådan er processen

Giv os et kald på 70160100
Vi søger for god rådgivning og konkurrencedygtige priser.

  1. Kontakt os for at få et tilbud
  2. Acceptér tilbuddet, der passer til jeres behov
  3. Nyd grøn og bæredygtig strøm fra solceller

Målrettet støtte til bæredygtige projekter med energi­forbedringstilskud

Energitilskud søges gennem det, der kendes som Bygningspuljen. Tidligere var Bygningspuljen en samlet enhed, men i 2023 blev den opdelt i to separate puljer: Varmepumpepuljen og Energirenoveringspuljen. 

Denne opdeling blev iværksat som svar på den store efterspørgsel og med det formål at skabe en mere målrettet og effektiv tilskudsordning. Formålet var at gøre det lettere for ansøgere at navigere i deres muligheder for tilskud og samtidig sikre bedre støtte til deres projekter.

Hver af disse puljer har sine egne specifikke retningslinjer og krav, og de tilbyder støtte til forskellige typer energiforbedringer. Dette giver ansøgerne mulighed for at finde den rette løsning til deres projekt. 

Opdelingen af puljerne repræsenterer et skridt i retning af mere målrettede og effektive energitilskud, hvilket fremmer bæredygtighed og energieffektivitet i Danmark.

Du skal opfylde visse krav for at kunne søge om energitilskud

Når Energistyrelsen offentliggør åbningen af perioden for ansøgninger om energitilskud, medfølger også de specifikke krav, som ansøgerne skal opfylde det pågældende år. Disse krav kan ændre sig fra år til år, idet nye krav introduceres og eksisterende krav kan blive mere fleksible. Det er dog en grundlæggende betingelse, at man kun kan ansøge om tilskud fra Energirenoveringspuljen, hvis man har en gyldig energimærkning på sin bolig, som placerer den i energiklasse E, F eller G. Derudover skal følgende betingelser være opfyldt for at søge energitilskuddet: 

Det er blevet billigere at investere i solceller

Selvom der ikke kan søges om tilskud til solceller via Bygningspuljen for energiforbedringer, er der stadig masser af muligheder for at investere i den grønnere energikilde.

Prisen på solceller er nemlig faldet markant i 2023 og er nu næsten historisk lav.

Så hvis du overvejer at gøre din bolig mere energieffektiv med solenergi, behøver du ikke at fortvivle.

Kontakt SolarImpact i dag, og lad os hjælpe dig med at realisere din drøm om en mere bæredygtig bolig.Hvis du blot ønsker at vide mere om, hvordan solceller kan gavne dig, både privat eller i erhvervslivet, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 70 160 100 eller via e-mail på info@solarimpact.dk.

Vi sidder klar til at tale solenergi med dig.

Få et uforpligtende prisoverslag

Når du udfylder formularen, afleverer du dine personlige oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Udfyld formularen​

Vores eksperter sammensætter en løsning

Modtag et skræddersyet tilbud​

Tilskud til energi­forbedringer