fbpx

I en tid, hvor bæredygtige løsninger er nøglen til en grønnere fremtid, stiller mange danskere spørgsmålet, om det kan betale sig med solceller. Og hertil kan vi bare sige, at svaret er et rungende ja.

Investering i solcelleanlæg er ikke kun en miljømæssig beslutning, men også en økonomisk strategi med imponerende afkast. Og hvorfor så det? Nu skal du høre:

Kan solceller betale sig

Investering i solceller er en klog beslutning

Når man står over for beslutningen om at investere i solceller, er det helt naturligt at undersøge energiløsningen til bunds. Foruden fordelene ved solceller, som vi netop har listet ovenfor, er det værd at tage i betragtning, at solceller bliver mere og mere relevante grundet den stadigt stigende elektrificering, herunder elbilopladning, overgangen til varmepumper og det øgede energiforbrug i hjemmet. De kan effektivt imødekomme husstandens energibehov og bidrage til at reducere elforbruget fra nettet. 

Derudover kan et solcelleanlæg, der er udstyret med et batteri, yderligere optimere energiforbruget ved at lagre overskudsenergi til senere brug eller salg af strøm fra solceller, hvilket gør det til en endnu mere attraktiv løsning. Så for at vende tilbage til spørgsmålet, som vi indledte med, om hvorvidt et solcelleanlæg kan betale sig, er svaret klart: Investering i solceller er en klog beslutning.

Her kan du læse alt om solceller til erhverv.

En solid fremtidssikret investering

Med tilbagebetalingstider på kun 5 til 10 år, afhængigt af anlæggets effektivitet og pris, overgår solcellers rentabilitet traditionelle bankrenter og det generelle aktiemarked med et afkast på hele 15-20 %. Disse tal er baseret på konservative estimater, som ikke engang tager højde for potentielle stigninger i energipriser eller -salg. Det betyder, at solenergi ikke kun er en solid investering, men også en robust økonomisk beskyttelse mod fremtidige markedssvingninger.

Hvad mere er, at det at være solcelleejer indebærer aktive bidrag til at reducere CO2-udledningen, hvilket giver et håndgribeligt aftryk i kampen mod klimaforandringer. Det øgede rådighedsbeløb i husholdningen, fri for høje energiafgifter, er endnu en fordel, der fortsætter med at betale sig i årenes løb.

Ud over de personlige økonomiske fordele spiller solceller en kritisk rolle i samfundets energifremtid. Med et øget behov for strøm til teknologier som Power-to-X og direkte luftfangst (DAC), der er afgørende for at bekæmpe klimaændringer, men som også er energiintensive, bliver selvproduceret elektricitet et vigtigt bidrag til samfundet.

Vi forstår dine overvejelser omkring, hvorvidt et solcelleanlæg kan betale sig 

Hos SolarImpact forstår vi helt klart interessen for, om det kan betale sig at investere i solceller.

Høje elpriser og den grønne omstilling er alle faktorer, der har haft stor indflydelse på danskernes valg af energi og refleksion over nuværende løsninger. 

 

Med solceller kan det måske særligt på overfladen virke det ret simpelt – få nogle paneler på taget, spar penge på elregningen og bidrag samtidig positivt til overgangen til mere bæredygtig energi. Men som med alt andet er der naturligvis mere til sagen og en række overvejelser og spørgsmål, som kræver at blive adresseret for at du kan træffe en informeret beslutning.

Er du stadig i tvivl, kan du her læse om hvordan solceller virker.

SolarImpact hjælper dig i gang med solceller, så du kan nyde godt af alle fordelene 

Som vi allerede har været inde på, er beslutningen om at installere solceller et stort skridt. Det er en beslutning som ikke bare træffes i samme øjeblik som idéen om solceller opstår.

Og det er der, vi hos SolarImpact kommer ind i billedet: Vi er her for at sikre, at solceller er  det rigtige for dig – hvad end det handler om installation af solceller til dit private hjem eller til erhverv.

Vores eksperter kan guide dig gennem processen og hjælpe dig med at forstå de økonomiske og miljømæssige fordele og finde den løsning, der bedst passer til din situation.

Giv os et kald på tlf. 70 160 100 eller send en mail info@solarimpact.dk for en dybdegående vurdering og lad os sammen bane vejen for en grønnere, mere bæredygtig fremtid.

Ønsker du et uforpligtende tilbud?

Du er mere end velkommen til at kontakte os for en personlig konsultation hvor vi giver et bud på, hvordan solceller kan omdanne dit hjem, din økonomi og vores planet.

Om Henrik: Engageret og handlingsorienteret leder med erfaring indenfor strategi, ledelse af mennesker, forretningsudvikling, marketing og Lean procesoptimering. Erfaring med at lede operationelle funktioner, som omfatter økonomi, salg, marketing og human ressource. Ydermere elsker jeg forhandling og strategisk arbejde. Jeg er fordomsfri, bruger humor og empati i min kommunikation og er fokuseret på vækst og udvikling. Sammen med dygtige kollegaer, har dette været med til at opnå tre Gazellepriser i NemIngeniør (2020-2022). Uddannelse Copenhagen Business SchoolCopenhagen Business School Master of Science (M.Sc.), Supply Chain ManagementMaster of Science (M.Sc.), Supply Chain Management2008 - 2008 - 2010. LinkedIn-profil